Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Σπιτικό Φύλλο

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Υλικά

Για το φύλλο:
  • 300 γρ. αλεύρι Κούλα 
  • 300 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ 
  • 300 γρ. νερό 
  • 30 γρ. λάδι 
  • 25 γρ. ξύδι 
  • 1 αυγό 
  • 12 γρ. αλάτι 
  • 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο) 
  • 125 γρ. λάδι (για το άλειμμα των φύλλων) 

Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κολοκυθάκια (τριμμένα) 
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη) 
  • Μπόλικο δυόσμο 
  • Μάραθο (ψιλοκομμένο) 
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση) 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι 
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες) 
  • 2 αυγά 
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) 
  • 2 καρότα (τριμμένα) 
  • Φέτα (σε κύβους) 
  • 4 κ.σ. τραχανά 


Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αυγό, το αλάτι και το νερό σταδιακά, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. 
  3. Τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά. 
  4. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος πιάτου φρούτου, τα αλείφουμε με μείγμα βουτύρου-λαδιού και τα συνενώνουμε ανά δύο, πασπαλίζοντας ανάμεσα με νισεστέ. 
  5. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την πίτα μας.
  6. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 1 ώρα, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. 
  7. Στη συνέχεια, τα στίβουμε καλά. 
  8. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε λάδι μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. 
  9. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. 
  10. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, την πιπεριά, και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. 
  11. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. 
  12. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τον τραχανά. 
  13. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  14. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί.
  15. Συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα λαδώνοντας καλά το κάθε φύλλο.
  16. Ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. 
  17. Ρίχνουμε από πάνω όσο λαδοβούτυρο περίσσεψε, χαράζουμε την πίτα και ψεκάζουμε με λίγο νερό.
  18. Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C. 

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΠΗΓΗ: Anna Lampropouloy
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget