Κορμός Κλασικός με Γλάσο Σοκολάτας

Κορμός Κλασικός με Γλάσο όπως παλιά!

ΚΟΡΜΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ο κλασικός κορμός, γνωστός και ως μωσαϊκό ή σαλάμι, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που θυμίζει την παιδική μας ηλικία. Η απλότητα και η νοστιμιά του το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Με τα βασικά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.


Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου 
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ 
  • 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή ουίσκι 
  • 1 βανίλια 
  • 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο 
  • 200 ml χλιαρό φρέσκο γάλα 

Για το γλάσο
  • 30 γραμμάρια εβαπορέ (αδιάλυτο) 
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα 
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το Βιτάμ, την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα δουλεύουμε με το χέρι για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε. 
  4. Μουσκεύουμε τα μπισκότα ανά τέσσερα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, σπάζοντάς τα σε κομμάτια. 
  5. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. 
  6. Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα. 
  7. Τοποθετούμε το μείγμα στη λαδόκολλα και με τα χέρια το διαμορφώνουμε σε στρογγυλό κορμό. 
  8. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το μείγμα και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο. 
  9. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. 

Για το γλάσο 
  1. Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το εβαπορέ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. 
  2. Αφαιρούμε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. 
  3. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, κόβουμε κομμάτια και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τον κορμό. 
  4. Τοποθετούμε τον κορμό στη συντήρηση ή στην κατάψυξη. 
  5. Αν θέλουμε, τρίβουμε σοκολάτα από πάνω για έξτρα γεύση. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget