ΚΟΡΜΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ο κλασικός κορμός, γνωστός και ως μωσαϊκό ή σαλάμι, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που θυμίζει την παιδική μας ηλικία. Η απλότητα και η νοστιμιά του το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Με τα βασικά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
- 250 γραμμάρια Βιτάμ
- 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή ουίσκι
- 1 βανίλια
- 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο
- 200 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
Για το γλάσο
- 30 γραμμάρια εβαπορέ (αδιάλυτο)
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το Βιτάμ, την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα δουλεύουμε με το χέρι για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Μουσκεύουμε τα μπισκότα ανά τέσσερα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, σπάζοντάς τα σε κομμάτια.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε το μείγμα στη λαδόκολλα και με τα χέρια το διαμορφώνουμε σε στρογγυλό κορμό.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το μείγμα και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
Για το γλάσο
- Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το εβαπορέ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Αφαιρούμε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, κόβουμε κομμάτια και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τον κορμό.
- Τοποθετούμε τον κορμό στη συντήρηση ή στην κατάψυξη.
- Αν θέλουμε, τρίβουμε σοκολάτα από πάνω για έξτρα γεύση.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou