Κοτοπιτάκια Κουρού

Λαχταριστά κοτοπιτάκια κουρού με εύκολη ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση!

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Λαχταριστά κοτοπιτάκια κουρού με εύκολη ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση!


Υλικά

Για τη ζύμη κουρού:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • Μισό στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1-2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  8. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. 
  9. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  11. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε κάθε μία σε μικρό δίσκο, περίπου 10-12 εκατοστά διάμετρο.
  12. Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
  13. Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση, καλύπτοντας τη γέμιση, και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
  14. Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  15. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να είναι τραγανά εξωτερικά.
  16. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Μαρία Κοσμίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget