ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Λαχταριστά κοτοπιτάκια κουρού με εύκολη ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση!
Υλικά
Για τη ζύμη κουρού:- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- Μισό στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1-2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε κάθε μία σε μικρό δίσκο, περίπου 10-12 εκατοστά διάμετρο.
- Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
- Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση, καλύπτοντας τη γέμιση, και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να είναι τραγανά εξωτερικά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Κοσμίδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!