Κουλουράκια Λαδιού με γεύση Πορτοκάλι

Κουλουράκια Λαδιού

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Αυτά τα αφράτα κουλουράκια λαδιού με γεύση πορτοκάλι ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, ενώ το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το άρωμα και την υφή τους.


Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, αφού πρώτα διαλύσουμε μέσα σε αυτόν τη σόδα φαγητού. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε, όπως μικρά μπαστουνάκια, πλεξούδες , στρογγυλά κουλουράκια κτλ…
  6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω της, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget