Κουλουράκια Λαδιού Παραδοσιακά Νηστίσιμα

Αυθεντικά Κουλουράκια Λαδιού

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Αυτά τα κουλουράκια λαδιού είναι αρωματικά, τραγανά και με βαθιά γεύση, είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 


Υλικά:

  • 2 κούπες σπορέλαιο 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο 
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 3 κ.γ. κονιάκ 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ή περισσότερο, κατά προτίμηση) 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1-1,5 κιλό) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσέχουμε, γιατί η σόδα θα φουσκώσει μόλις έρθει σε επαφή με τον χυμό. 
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάμε (πλεξούδες, κρίκους κ.ά.). 
  8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. 
  9. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά. 

Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε με καφέ ή τσάι. 
Μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget