ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ
Κουλουράκια πορτοκαλιού εύκολα, τραγανά και υγιεινά!
Υλικά (για περίπου 40 κουλουράκια)
(Το φλιτζάνι που χρησιμοποιούμε είναι 220 ml)- 1 φλιτζάνι λάδι (1/2 ηλιέλαιο και 1/2 ελαιόλαδο)
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (έβαλα καρύδας)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (αναμεμειγμένο με το αλεύρι)
- 600-650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- Σουσάμι (για επικάλυψη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο με τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Η ποσότητα αλευριού που θα χρειαστεί εξαρτάται από την υγρασία, οπότε προσθέτουμε λίγο-λίγο.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, πλάθουμε μικρά πιτάκια και με το δάχτυλό μας κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο τους.
- Σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το σουσάμι και περνάμε τα κουλουράκια από τη μία πλευρά, πιέζοντας ελαφρά ώστε να κολλήσει το σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά.
Καλή μας όρεξη και καλό απόγευμα!
Δημιουργός συνταγής: Souki Simeonidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!