ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Νόστιμα, αφράτα και αρωματικά Κουλουράκια Πορτοκαλιού για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας!
Υλικά:
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τη ζάχαρη άχνη με το ηλιέλαιο χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο ανακατεύουμε τη σόδα (αυτό το κάνουμε πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει).
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Προαιρετικά, περνάμε την επιφάνεια των κουλουριών με λίγο αυγό για να πάρουν πιο γυαλιστερή όψη κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το τσάι μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!