ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ξύδι
- Νερό (όσο χρειαστεί για τη μαρινάδα)
- 2-3 φύλλα δάφνης
- ρίγανη
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρια ή μικρά κρεμμύδια)
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1.5 ποτήρι του νερού νερό
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 2-3 γαρύφαλλα
- 2 φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το κουνέλι και το καλύπτουμε με νερό, ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
- Αφήνουμε το κουνέλι να μαριναριστεί για 2 έως 3 ώρες στο ψυγείο.
- Μετά από αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε το κουνέλι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κουνέλι από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Τοποθετούμε το κουνέλι και τα κρεμμύδια στη χύτρα.
- Ζεσταίνουμε τη χύτρα και μόλις κάψει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε 1.5 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ξανά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα δάφνης.
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας.
- Ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν το κρέας είναι τρυφερό και αν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα.
- Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να την αφήσουμε να σιγοβράσει με ανοιχτό καπάκι για να δέσει καλύτερα.
Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!