Κουνέλι Στιφάδο

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • ξύδι
  • Νερό (όσο χρειαστεί για τη μαρινάδα)
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ρίγανη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρια ή μικρά κρεμμύδια)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1.5 ποτήρι του νερού νερό
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το κουνέλι και το καλύπτουμε με νερό, ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  2. Αφήνουμε το κουνέλι να μαριναριστεί για 2 έως 3 ώρες στο ψυγείο.
  3. Μετά από αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε το κουνέλι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Αφαιρούμε το κουνέλι από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  6. Τοποθετούμε το κουνέλι και τα κρεμμύδια στη χύτρα.
  7. Ζεσταίνουμε τη χύτρα και μόλις κάψει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  8. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  9. Προσθέτουμε 1.5 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  10. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα δάφνης.
  11. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας.
  12. Ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν το κρέας είναι τρυφερό και αν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα.
  13. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να την αφήσουμε να σιγοβράσει με ανοιχτό καπάκι για να δέσει καλύτερα.


Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget