ΚΡΕΜΩΔΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Η πλούσια σάλτσα κρέμας με παρμεζάνα και σκόρδο καλύπτει τα ζυμαρικά και δημιουργεί ένα ακαταμάχητο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι ή φετουτσίνι)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- μπούκοβο γλυκό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, για περίπου 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Σταδιακά ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη και κρεμώδης.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε λίγο μπούκοβο γλυκό.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!