Κρεμώδη Ζυμαρικά με Σκόρδο και Παρμεζάνα

Κρεμώδη Ζυμαρικά με Παρμεζάνα και Άρωμα Σκόρδου

ΚΡΕΜΩΔΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ


Η πλούσια σάλτσα κρέμας με παρμεζάνα και σκόρδο καλύπτει τα ζυμαρικά και δημιουργεί ένα ακαταμάχητο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.


Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι ή φετουτσίνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • μπούκοβο γλυκό (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. 
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, για περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  5. Σταδιακά ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιόμορφη και κρεμώδης.
  6. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  7. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε λίγο μπούκοβο γλυκό.


ΠΗΓΗ: Nigro Recipes

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget