Λαδορεβανί

Παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμο Λαδορεβανί με απλά υλικά!

ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ


Παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμο Λαδορεβανί με απλά υλικά!


Υλικά

  • 270 ml χυμό πορτοκαλιού (1 ποτήρι, με το ίδιο μετράμε όλα τα υλικά)
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο ελαφρύ
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 βανίλιας
  • ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
  • ξυσμα ενός μετρίου λεμονιού
  • 500 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
  • 500 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
  • 5 κουταλιές κοφτές αλεύρι για κάθε χρήση
  • Σουσάμι για τον πάτο του ταψιού και από πάνω αν θέλετε
  • αμύγδαλο η καρφάκι γαρύφαλλο

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, εστία πάνω - κάτω για 1 ώρα η μέχρι να ψηθεί ωραία, όχι να καεί.
Όταν βγει ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



ΠΗΓΗ: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget