ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ
Παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμο Λαδορεβανί με απλά υλικά!
Υλικά
- 270 ml χυμό πορτοκαλιού (1 ποτήρι, με το ίδιο μετράμε όλα τα υλικά)
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο ελαφρύ
- 5 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 βανίλιας
- ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
- ξυσμα ενός μετρίου λεμονιού
- 500 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
- 500 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
- 5 κουταλιές κοφτές αλεύρι για κάθε χρήση
- Σουσάμι για τον πάτο του ταψιού και από πάνω αν θέλετε
- αμύγδαλο η καρφάκι γαρύφαλλο
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, εστία πάνω - κάτω για 1 ώρα η μέχρι να ψηθεί ωραία, όχι να καεί.
Όταν βγει ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
ΠΗΓΗ: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
ΠΗΓΗ: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!