MARBLE CAKE ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αφράτο και πεντανόστιμο!
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (260g)
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ Baking Powder
- 1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο (113g)
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο (120ml)
- 1/4 κούπας κακάο (22g)
- 1 1/3 κούπες ζάχαρη (267g)
- 3 αυγά
- 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα γάλα φρέσκο (125ml)
- Για την Ganache
- 230g Σοκολάτα σε κομμάτια
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (125ml)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αυτό το Baking Powder και την σόδα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
- Βγάζουμε λίγο από το μείγμα και ανακατεύουμε σε αυτό το κακάο.
- Προσθέτουμε κουταλιές κουταλιές και από τα 2 μείγματα εναλλάξ.
- Τέλος με ένα ξυλάκι κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να κάνει νερά το σκούρο χρώμα μέσα στο κίτρινο.
- Ψήνουμε στην πρώτη σχάρα, για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Όταν κρυώσει τελείως φτιάχνουμε την Ganache.
- Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Όταν κρυώσει περιχύνουμε το κέικ.
- Το κόβουμε εφόσον κρυώσει τελείως η Ganache.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!