ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ
Αυτή η μαρμελάδα με φλούδα από μανταρίνια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και να προσθέσουμε μια αρωματική γεύση σε σοκολατάκια, μπισκότα και άλλα γλυκίσματα ή απλά να την απολαύσουμε με το ψωμί μας!
Η γεύση της είναι έντονα αρωματική!
Υλικά
- 1 κιλό φλούδες από μανταρίνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλια
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε βάζοντας τις φλούδες μανταρινιού σε νερό ώστε να πάρουν μια βράση και σουρώνουμε.
- Ξαναβάζουμε τις φλούδες σε καθαρό νερό και βράζουμε ξανά, μέχρι να ξεκινήσει η βράση.
- Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, αν χρειαστεί, μέχρι να μην πικρίζουν οι φλούδες.
- Μετά το τελευταίο βράσιμο, βράζουμε τις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν.
- Χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να αλέσουμε τις μαλακωμένες φλούδες σε μια λεία πάστα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη στην πάστα από τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε την κάψουλα βανίλιας και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις η μαρμελάδα δέσει καλά, την αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί.
Παρατηρήσεις:
Κρατάω τις φλούδες στο ψυγείο κάθε φορά που θα φάμε μανταρίνια. Φυσικά θα πρέπει να είναι πάντα πλυμένα! Όταν συμπληρωθεί ένα κιλό φτιάχνω τη μαρμελάδα.
ΠΗΓΗ: Stavroula Giannoulh
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!