Μαρμελάδα με Φλούδα από Μανταρίνια

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ


Αυτή η μαρμελάδα με φλούδα από μανταρίνια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και να προσθέσουμε μια αρωματική γεύση σε σοκολατάκια, μπισκότα και άλλα γλυκίσματα ή απλά να την απολαύσουμε με το ψωμί μας!
Η γεύση της είναι έντονα αρωματική!


Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες από μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Χυμός από μισό λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε βάζοντας τις φλούδες μανταρινιού σε νερό ώστε να πάρουν μια βράση και σουρώνουμε.
  2. Ξαναβάζουμε τις φλούδες σε καθαρό νερό και βράζουμε ξανά, μέχρι να ξεκινήσει η βράση.
  3. Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, αν χρειαστεί, μέχρι να μην πικρίζουν οι φλούδες.
  4. Μετά το τελευταίο βράσιμο, βράζουμε τις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να αλέσουμε τις μαλακωμένες φλούδες σε μια λεία πάστα.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στην πάστα από τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  7. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε την κάψουλα βανίλιας και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
  8. Μόλις η μαρμελάδα δέσει καλά, την αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί.


Παρατηρήσεις: 

Κρατάω τις φλούδες στο ψυγείο κάθε φορά που θα φάμε μανταρίνια. Φυσικά θα πρέπει να είναι πάντα πλυμένα!  Όταν συμπληρωθεί ένα κιλό φτιάχνω τη μαρμελάδα.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget