ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Αυτή η μαρμελάδα σύκο είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε τη γλυκύτητα και την πλούσια γεύση των φρέσκων σύκων. Ιδανική για το πρωινό σας ή για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας γλυκά και αλμυρά εδέσματα.
Υλικά
- 2 κιλά σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα και τα ανοίγουμε στη μέση.
- Τοποθετούμε τα σύκα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να βγάλουν τα σύκα τα υγρά τους και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες και να πήζει.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο πριν τη βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Απολαμβάνουμε τη μαρμελάδα σύκο με ψωμί, κέικ ή ακόμα και με τυριά.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω