Μαρμελάδα Σύκο με άρωμα Εσπεριδοειδών

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ


Αυτή η μαρμελάδα σύκο είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε τη γλυκύτητα και την πλούσια γεύση των φρέσκων σύκων. Ιδανική για το πρωινό σας ή για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας γλυκά και αλμυρά εδέσματα.


Υλικά

  • 2 κιλά σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα και τα ανοίγουμε στη μέση.
  2. Τοποθετούμε τα σύκα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να βγάλουν τα σύκα τα υγρά τους και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και τη βάζουμε στη φωτιά. 
  5. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες και να πήζει.
  7. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο πριν τη βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Απολαμβάνουμε τη μαρμελάδα σύκο με ψωμί, κέικ ή ακόμα και με τυριά.


Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget