ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο!!
Υλικά
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Νερό, όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα φασόλια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου για 15-20 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα φασόλια στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα φασόλια και τα λαχανικά.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να πήξει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, για να μην κολλήσουν τα φασόλια.
- Μόλις η σάλτσα πήξει και τα φασόλια είναι μαλακά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: F for Food
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!