Μαυρομάτικα Φασόλια κοκκινιστά

Κοκκινιστά Μαυρομάτικα Φασόλια

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο!!


Υλικά

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Νερό, όσο χρειαστεί


Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα φασόλια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου για 15-20 λεπτά. 
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  4. Σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα φασόλια στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο. 
  7. Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα φασόλια και τα λαχανικά.
  8. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να πήξει η σάλτσα. 
  9. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, για να μην κολλήσουν τα φασόλια.
  10. Μόλις η σάλτσα πήξει και τα φασόλια είναι μαλακά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: F for Food

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget