ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΦΕΤΑ
Το αγαπημένο μας ορεκτικό για να το απολαύσουμε με ουζάκι στη βεράντα!!
Υλικά
- Χοντρές μελιτζάνες (φλάσκες ή μακρουλές)
- Ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- Φέτα σε χοντρά κομμάτια
- 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
- Ξύδι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Αρχικά, τρυπάμε τις μελιτζάνες σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι για να μην σκάσουν κατά το ψήσιμο.
- Τις ψήνουμε καλά κι από τις δύο πλευρές στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τοποθετώντας τις σε λαδόκολλα αν χρησιμοποιούμε τον φούρνο.
- Όταν οι μελιτζάνες ψηθούν και γίνουν μαλακές, τις βγάζουμε από τη φωτιά.
- Κάθε μία την σχίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και την ανοίγουμε προσεκτικά.
- Αφαιρούμε λίγη από την ψίχα της μελιτζάνας με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε ελαφρώς την υπόλοιπη ψίχα της μελιτζάνας σταυρωτά και την αλατοπιπερώνουμε.
- Στο πιάτο με την ψίχα της μελιτζάνας, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την ντομάτα, το σκόρδο, την φέτα σε κομματάκια, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Γεμίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη φέτα ακόμη για επιπλέον γεύση.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Τάχα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!