ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υπέροχοι, αρωματικοί μελιτζανοκεφτέδες!!!
Υλικά
- 3-4 μελιτζάνες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κολοκύθια, τριμμένα
- 1 ντομάτα, κομμένη με μαχαίρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (με δοκιμές)
- Δυόσμο
- Ρίγανη
- Μαϊντανό
- Λίγο σκόρδο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- Αλεύρι φαρίν απ μέχρι να σφίξει το μείγμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις μελιτζάνες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους.
- Αφαιρούμε τη σάρκα από τις βρασμένες μελιτζάνες και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, και την ντομάτα.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, λίγο σκόρδο, τη φέτα και τη γραβιέρα.
- Προσθέτουμε το αβγό και το ξύδι, και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε αλεύρι φαρίν απ, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
- Προσεκτικά με αλεύρι στο χέρι ρίχνουμε με κουτάλι στη χούφτα μας μια κουταλιά από το μείγμα και με το άλλο χέρι (αλευρωμένο) δίνουμε σχήμα στους κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!