Μελιτζανόπιτα με Φύλλο Κρούστας

Αυτή η μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και ρεγκάτο είναι πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν όλοι!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Αυτή η μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και ρεγκάτο είναι πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν όλοι!


Υλικά:

  • 6 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια 
  • Αλατόνερο (για το μούλιασμα) 
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα) 
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα (στο χέρι ή στο μούλτι) 
  • 500 γρ. φέτα, σπασμένη με τα χέρια 
  • 300 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 7 αυγά, χτυπημένα 
  • 10 φύλλα κρούστας 
  • Λάδι (για το λάδωμα των φύλλων) 


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις μουλιάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα. 
  2. Τις ξεπλένουμε καλά και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά. 
  4. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια σε ένα τρυπητό για να φύγουν όλα τα υγρά. 
  5. Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το ρεγκάτο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. 
  6. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. 
  7. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στα φύλλα. 
  8. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. 
  9. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Απολαύστε τη φανταστική μελιτζανόπιτα!

Αυτή η μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και ρεγκάτο είναι πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν όλοι!

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget