ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Αυτή η μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και ρεγκάτο είναι πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν όλοι!
Απολαύστε τη φανταστική μελιτζανόπιτα!
Υλικά:
- 6 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- Αλατόνερο (για το μούλιασμα)
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- 5 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα (στο χέρι ή στο μούλτι)
- 500 γρ. φέτα, σπασμένη με τα χέρια
- 300 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 7 αυγά, χτυπημένα
- 10 φύλλα κρούστας
- Λάδι (για το λάδωμα των φύλλων)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις μουλιάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα.
- Τις ξεπλένουμε καλά και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια σε ένα τρυπητό για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το ρεγκάτο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στα φύλλα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Απολαύστε τη φανταστική μελιτζανόπιτα!
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου