Μοσχάρι Γιουβέτσι

Μοσχαράκι γιουβέτσι, ένα κλασικό, αγαπημένο φαγητό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Ένα κλασικό, αγαπημένο φαγητό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.


Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) 
  • 1 σακουλάκι κριθαράκι (1/2 κιλό)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. 
  2. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. 
  4. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. 
  5. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. 
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 1,5-2 ώρες. 
  7. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. 
  8. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. 
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  10. Σε ένα μεγάλο ταψί, αδειάζουμε το ζουμί από το μαγειρεμένο κρέας. 
  11. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. 
  12. Ψήνουμε το γιουβέτσι στον φούρνο, μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 20-30 λεπτά. 
  13. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ψησίματος, προσθέτουμε το κρέας από πάνω για να ζεσταθεί και να απορροφήσει τις γεύσεις, αλλά να μη στεγνώσει. 

Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. 
Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget