ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Παραδοσιακά μουστοκούλουρα για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!!
Υλικά
- 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι
- 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
- 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- Λίγο κονιάκ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο (προαιρετικά)
- Αλεύρι όσο πάρει για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, με ένα σύρμα ή στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας με τα χέρια μας, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αέρα για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε σακούλες ή τάπερ για να διατηρηθούν φρέσκα και να παραμείνουν μαλακά και γευστικά για αρκετές ημέρες.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!