Μουστοκούλουρα

Παραδοσιακά μουστοκούλουρα για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Παραδοσιακά μουστοκούλουρα για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!!


Υλικά

  • 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
  • Λίγο κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο (προαιρετικά)
  • Αλεύρι όσο πάρει για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, με ένα σύρμα ή στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας με τα χέρια μας, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αέρα για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε σακούλες ή τάπερ για να διατηρηθούν φρέσκα και να παραμείνουν μαλακά και γευστικά για αρκετές ημέρες.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget