Μπακαλιάρος Σκορδαλιά (Επαγγελματική συνταγή)

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)


Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για το πως να φτιάξετε τον καλύτερο και πιο εύκολο Μπακαλιάρο Σκορδαλιά!!


Υλικά

Για το κουρκούτι
  • 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 15 γρ. ούζο
  • 430 γρ. μπύρα, κρύα

Για την σκορδαλιά
  • 800 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες βρασμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι

Για τον μπακαλιάρο
  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό από λεμόνι και αλέθουμε.
  2. Σπάμε τις βραστές πατάτες μέσα σε μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με το ελαιόλαδο που έχουμε αλέσει πριν στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
  5. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο.
  6. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι.
  7. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί




Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget