
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για το πως να φτιάξετε τον καλύτερο και πιο εύκολο Μπακαλιάρο Σκορδαλιά!!
Υλικά
Για το κουρκούτι- 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 1/4 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 15 γρ. ούζο
- 430 γρ. μπύρα, κρύα
Για την σκορδαλιά
- 800 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες βρασμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
Για τον μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρος
- ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό από λεμόνι και αλέθουμε.
- Σπάμε τις βραστές πατάτες μέσα σε μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με το ελαιόλαδο που έχουμε αλέσει πριν στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί