ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΦΡΟΣ!
Αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μια ελαφριά και εύκολη συνταγή χωρίς βούτυρο, λάδι ή γάλα. Είναι τραγανά εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά και φτιάχνονται χωρίς ζύμωμα, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Αν θέλετε, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λίγη λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση!
Υλικά
- 4 αυγά
- Μια πρέζα αλάτι
- 140 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 1 βανίλια
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- (Προαιρετικά) Λιωμένη σοκολάτα για βούτηγμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή τη βανίλια), ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα προκύψει ένας πηχτός χυλός.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και σχηματίζουμε μικρά δισκάκια από τον χυλό, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Αφήνουμε τα δισκάκια να σταθούν για 1 λεπτό ώστε να απλώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση.
Απολαύστε τα αφράτα, νόστιμα μπισκότα σας με τον καφέ ή το τσάι σας!
Δημιουργός συνταγής: Τάνια Θάνου, συνταγή Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!