ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΠΛΟΦΟΥΡΝΙΣΤΑ
Αυτά τα διπλοφουρνιστά μπισκότα είναι εξαιρετικά τραγανά και γευστικά. Είναι ιδανικά για συνοδεία με τον καφέ ή το τσάι σας, ενώ μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό σε αεροστεγές δοχείο.
Υλικά
(Χρησιμοποιούμε το ίδιο ποτήρι για όλες τις μετρήσεις)
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη (240 ml)
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο (240 ml)
- 3 ποτήρια αλεύρι (240 ml το καθένα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι καρύδια, χοντροκομμένα (240 ml)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα τάπερ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες (μπορούμε να το προετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ).
- Το επόμενο πρωί, χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε ρολά.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και τα πιέζουμε ελαφρώς από πάνω ώστε να πάρουν σχήμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφαιρούμε τα ρολά από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε φέτες.
- Επανατοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και ψήνουμε ξανά στους 180°C για επιπλέον 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημείωση:
- Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι χωρητικότητας 240ml. Με όποιο ποτήρι κι αν μετρήσουμε θα χρησιμοποιήσουμε σε όλα το ίδιο ποτήρι.
Δημιουργός συνταγής: Βάγια Τσιρούδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!