Μπισκότα Δίχρωμα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ


Υλικά

  • 300 γρμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
  • 100 γρμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη αχνη
  • 180 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ.


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε πολύ καλά. 
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. 
  4. Την μία την αφήνουμε ως εχει. 
  5. Στο άλλο μισό ρίχνουμε το κακάο, την άχνη, το ποτό και το δουλεύουμε. 
  6. Τυλίγουμε χωριστά τις δύο ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30'. 
  7. Ανοίγουμε χωριστά σε φύλλο τις δύο ζύμες στην ίδια διάσταση. 
  8. Βάζουμε την μία πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό. 
  9. Το τυλίγουμε πάλι με μεμβράνη και το βάζουμε για 30' στο ψυγείο. 
  10. Κόβουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 20'.


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget