ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ
Υλικά
- 300 γρμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
- 100 γρμ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ζάχαρη αχνη
- 180 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ.
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Την μία την αφήνουμε ως εχει.
- Στο άλλο μισό ρίχνουμε το κακάο, την άχνη, το ποτό και το δουλεύουμε.
- Τυλίγουμε χωριστά τις δύο ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
- Ανοίγουμε χωριστά σε φύλλο τις δύο ζύμες στην ίδια διάσταση.
- Βάζουμε την μία πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό.
- Το τυλίγουμε πάλι με μεμβράνη και το βάζουμε για 30' στο ψυγείο.
- Κόβουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 20'.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!