ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Φτιάξτε αυτά τα νόστιμα μπισκοτάκια πτι φουρ και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!
Υλικά:
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 1/4 κούπας κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια)
- 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κούπας Farin-up (Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι)
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- Τρούφα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ και τη βανίλια.
- Κοσκινίζουμε το κούσταρ πάουντερ με τα δύο είδη αλευριού και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ζυμώνοντας απαλά με τα δάχτυλα. Προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε τη ζύμη για να μην σφίξει.
- Κόβουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε κοντά μπαστουνάκια.
- Τα πιέζουμε με ένα μικρό πιρουνάκι ώστε να πλατύνουν και να αποκτήσουν σχεδιάκι.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά.
- Ενώνουμε τα μπισκότα δύο-δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
- Βουτάμε τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τρούφα.