Μπισκότα Πτι Φουρ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ


Φτιάξτε αυτά τα νόστιμα μπισκοτάκια πτι φουρ και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!


Υλικά:

  • 1/2 κούπα βούτυρο 
  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 2 κρόκους αυγών 
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ 
  • 1 κουταλάκι βανίλια 
  • 1/4 κούπας κούσταρ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) 
  • 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3/4 κούπας Farin-up (Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι)
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας 
  • Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί 
  • Τρούφα 


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ και τη βανίλια. 
  3. Κοσκινίζουμε το κούσταρ πάουντερ με τα δύο είδη αλευριού και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ζυμώνοντας απαλά με τα δάχτυλα. Προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε τη ζύμη για να μην σφίξει. 
  4. Κόβουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε κοντά μπαστουνάκια. 
  5. Τα πιέζουμε με ένα μικρό πιρουνάκι ώστε να πλατύνουν και να αποκτήσουν σχεδιάκι. 
  6. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά. 
  9. Ενώνουμε τα μπισκότα δύο-δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. 
  10. Βουτάμε τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τρούφα. 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ

Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget