ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Αυτά τα νόστιμα μπισκότα με τραγανή υφή και λαχταριστή γεύση γίνονται εύκολα με απλά υλικά που βρίσκουμε στην κουζίνα μας.
Απολαύστε τα βουτηγμένα σε σοκολάτα ή και σκέτα.
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (Βιτάμ), σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 ml ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι (περίπου)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- Σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Το αλεύρι μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, οπότε προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Με ένα κορνέ ή με τα χέρια, σχηματίζουμε σχέδια με τη ζύμη πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα στα μπισκότα για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με 2 κουταλιές ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Βουτάμε τις άκρες των μπισκότων στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε ξανά πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Αφήνουμε τη σοκολάτα να στεγνώσει εντελώς πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Βάγια Τσιρούδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!