ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
Ένα ελαφρύ και δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας και αφράτη σαντιγί.
Ένα γρήγορο επιδόρπιο που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα με λίγα υλικά. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε έχουμε καλεσμένους είτε απλά θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 βανίλια (σκόνη ή υγρό εκχύλισμα)
- 1 μεταλλικό κουτί Morfat (σαντιγί σε κουτί)
- 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- Τρούφα σοκολάτας (ή άλλο υλικό για διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο στην άκρη για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί η βανίλια στην κρέμα.
- Σε ένα ταψί ή πυρέξ, σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε ώστε η κρέμα να καλύψει καλά τα μπισκότα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας το μεταλλικό κουτί Morfat μαζί με την άχνη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές γάλα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια πλούσια κρέμα.
- Αφού έχει κρυώσει η κρέμα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί από πάνω.
- Διακοσμούμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας ή άλλο υλικό της επιλογής μας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες για να σταθεροποιηθεί και να ενωθούν οι γεύσεις.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!