ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη δροσερή κρέμα. Ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας:- 1 λίτρο γάλα
- 125 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κουβερτούρα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. Βιτάμ
Για την επικάλυψη:
- 1 συσκευασία Μόρφατ (ή σαντιγί)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Μισή κουβερτούρα, λιωμένη (για διακόσμηση)
Για τη βάση:
- 3 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ, σπασμένα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα (κρατάμε 1 κούπα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στην κούπα γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το Βιτάμ.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σπάμε τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Χτυπάμε τη Μόρφατ ή την σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την κρύα κρέμα σοκολάτας με τα μπισκότα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε από πάνω για διακόσμηση.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να δέσουν οι γεύσεις.
ΠΗΓΗ: αναστ γεω
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!