Μπισκοτογλυκό πεντανόστιμο

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη δροσερή κρέμα. Ιδανικό για κάθε περίσταση!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη δροσερή κρέμα. Ιδανικό για κάθε περίσταση!


Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 125 γρ. κορν φλάουρ 
  • 2 κ.σ. κακάο 
  • 1 κουβερτούρα 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κ.σ. Βιτάμ 

Για την επικάλυψη:
  • 1 συσκευασία Μόρφατ (ή σαντιγί) 
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • Μισή κουβερτούρα, λιωμένη (για διακόσμηση) 

Για τη βάση:
  • 3 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ, σπασμένα 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα (κρατάμε 1 κούπα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ). 
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. 
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στην κούπα γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το Βιτάμ. 
  6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  7. Σπάμε τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. 
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  9. Χτυπάμε τη Μόρφατ ή την σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. 
  10. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. 
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την κρύα κρέμα σοκολάτας με τα μπισκότα. 
  12. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε από πάνω για διακόσμηση. 
  13. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να δέσουν οι γεύσεις.




Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget