Μύδια Σαγανάκι με Λεμονάτη Άσπρη Σάλτσα

Μύδια Σαγανάκι με λευκή Σάλτσα

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


Μια νοστιμιά που μπορείτε να απολαύσετε είτε σε νηστίσιμη είτε σε κανονική εκδοχή!


Υλικά

  • 500 γρ. μύδια
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα (προαιρετικά, αν δεν νηστεύετε)
  • Ελάχιστο αλάτι (αν βάλετε φέτα)
  • Τσίλι ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, για επιπλέον πικάντικη γεύση)
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές (κέρατο και Φλωρίνης) και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τα μύδια, το αλεύρι, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε).
  7. Βράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αν χρησιμοποιούμε φέτα, την προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, θρυμματίζοντάς την πάνω από τα μύδια και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε ζεστά, συνοδευόμενα με φρέσκο ψωμί για να απολαύσουμε την πλούσια σάλτσα.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget