ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
Μια νοστιμιά που μπορείτε να απολαύσετε είτε σε νηστίσιμη είτε σε κανονική εκδοχή!
Υλικά
- 500 γρ. μύδια
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 150 γρ. φέτα (προαιρετικά, αν δεν νηστεύετε)
- Ελάχιστο αλάτι (αν βάλετε φέτα)
- Τσίλι ή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, για επιπλέον πικάντικη γεύση)
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές (κέρατο και Φλωρίνης) και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα μύδια, το αλεύρι, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε).
- Βράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αν χρησιμοποιούμε φέτα, την προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, θρυμματίζοντάς την πάνω από τα μύδια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά, συνοδευόμενα με φρέσκο ψωμί για να απολαύσουμε την πλούσια σάλτσα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!