Νηστίσιμα Κουλουράκια - Μπισκοτάκια

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ


Αυτά τα κουλουράκια είναι τέλεια για να συνοδεύσουν το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι σας κατά τις περιόδους νηστείας και όχι μόνο!


Υλικά:

  • 220 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3-4 κ.σ. τσίπουρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το στόλισμα (προαιρετικά):
  • Σουσάμι
  • Μαρμελάδα (για γέμιση)
  • Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τσίπουρο.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. (Μόλις ανακατευτεί το αλεύρι, αποφεύγουμε να δουλέψουμε πολύ τη ζύμη).
  5. Απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών.
  6. Κόβουμε τη ζύμη με κουπ-κατ σε όποια σχέδια θέλουμε.
  7. Με τη ζύμη που μένει μετά το τελευταίο κόψιμο, πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, πατάμε στο κέντρο με το δάχτυλο και βάζουμε λίγη μαρμελάδα.
  8. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε ελαφρά για να κολλήσει.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στη μεσαία θέση για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (μπορεί να χρειαστούν και 15 λεπτά).
  11. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μόλις κρυώσουν.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Vana Zouka


Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget