Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια - Μηλομαφινάκια

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΜΗΛΟΜΑΦΙΝΑΚΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΜΗΛΟΜΑΦΙΝΑΚΙΑ

Αυτά τα μηλοπιτάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας.
Γεμάτα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου, θα γεμίσουν την κουζίνα σας με τη γλυκιά τους μυρωδιά και θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά επιθυμία.
Είναι χορταστικά και εθιστικά, ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ.


Υλικά (για 35 κομμάτια)

  • 1 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο) 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 βανίλια 
  • 1 μπέικιν πάουντερ 
  • Κανέλα και γαρύφαλλο κατά προτίμηση 
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. 
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κυβάκια μήλου με την κανέλα και το γαρύφαλλο. 
  5. Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  6. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. 
  7. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση τους με το μείγμα. 
  8. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. 
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. 

Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικιν πάουντερ.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget