Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Λαχταριστή, τραγανή Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο και ζουμερή πλούσια γέμιση!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ


Λαχταριστή, τραγανή Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο και ζουμερή πλούσια γέμιση!


Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 500 γρ. άσπρα φρέσκα μανιτάρια 
  • 400 γρ. πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) 
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 100 γρ. νηστίσιμη φέτα 
  • 10-12 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα 
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση) 
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. σκόνη ζωμό λαχανικών 
  • Λίγο ψιλό σιμιγδάλι για το πασπάλισμα των φύλλων 
  • Ελάχιστο σουσάμι για πασπάλισμα 


Εκτέλεση:

  1. Σκουπίζουμε ελαφρά τα μανιτάρια με μια πετσέτα, χωρίς να τα πλύνουμε, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 
  2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
  3. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή την ντομάτα σε μικρούς κύβους. 
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. 
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. 
  6. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα μανιτάρια να μειώσουν τον όγκο τους. 
  7. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. 
  8. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να απορροφήσει τα περιττά υγρά και ανακατεύουμε. 
  9. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σκόνη ζωμό λαχανικών. 
  10. Εάν επιθυμούμε, προσθέτουμε και την νηστίσιμη φέτα στη γέμιση. 
  11. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. 
  12. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω αντιστάσεις). 
  13. Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί. 
  14. Στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας στη βάση του ταψιού, λαδώνοντας καλά κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο. 
  15. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα. 
  16. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας και πάλι κάθε φύλλο. 
  17. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. 
  18. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο, τραγανό χρώμα η επιφάνειά της. 
  19. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε. 

Απολαύστε τη Μανιταρόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντας την με μια φρέσκια σαλάτα ή ως αυτόνομο γεύμα.

Λαχταριστή, τραγανή Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο και ζουμερή πλούσια γέμιση!

ΠΗΓΗ: MPAXARI & KANELA 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget