Νηστίσιμο Μπισκοτογλυκό με Κρέμα Βανίλιας και Ινδοκάρυδο

Δροσερό Νηστίσιμο Μπισκοτογλυκό με Κρέμα Βανίλιας και Ινδοκάρυδο

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Η νηστεία θέλει τα γλυκά της, και αυτό το μπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο είναι η ιδανική επιλογή για να ικανοποιήσουμε τη γλυκιά μας επιθυμία. Δροσερό, ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό, αυτό το επιδόρπιο είναι εύκολο στην προετοιμασία και κατάλληλο για κάθε περίσταση.


Υλικά

  • 280 γρ. ζάχαρη 
  • 130 γρ. αλεύρι 
  • 650 ml νερό 
  • 2 βανίλιες (σκόνη ή υγρό εκχύλισμα) 
  • 400 ml φυτική σαντιγί 
  • 400 γρ. μπισκότα Digestive 
  • 100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το νερό. 
  2. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθεί το αλεύρι και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αποκτήσει υφή κρέμας. 
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν πλήρως στην κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  4. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη (σελοφάν), φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το μίξερ μέχρι να πήξει και να γίνει αφράτη. 
  6. Τοποθετούμε τη σαντιγί στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή. 
  7. Αφού κρυώσει η κρέμα, βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρύα κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. 
  8. Σε ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα Digestive, καλύπτουμε με μια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων και κρέμας. 
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο ινδοκάρυδο, καλύπτοντας ομοιόμορφα το γλυκό. 
  10. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, ώστε να σφίξει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. 

Το γλυκό μας είναι έτοιμο! 
Απολαύστε το και θα σας κερδίσει με την ελαφριά του γεύση και το άρωμα της βανίλιας και του ινδοκάρυδου.


Δημιουργός συνταγής: Σοφία Παπα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget