Νόστιμο Γλυκό με Σαβαγιάρ και Κρέμες Σιμιγδαλιού και Πορτοκαλιού

ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Αυτό το γλυκό είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση και τη γεύση του.

ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Αυτό το γλυκό είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση και τη γεύση του. 


Υλικά

Για την Κρέμα Πορτοκαλιού:
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ

Για την Κρέμα Σιμιγδαλιού:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι καρύδα

Για τη Σύνθεση:
  • Μπισκότα σαβαγιάρ


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σε μια φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ψιλό σιμιγδάλι.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  6. Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα σιμιγδαλιού πάνω στην κρύα κρέμα πορτοκαλιού με προσοχή, ώστε να μην ανακατευτούν οι στρώσεις.
  9. Απλώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα σιμιγδαλιού, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  10. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
  11. Μόλις το γλυκό κρυώσει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο.
  12. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget