Πανσέτα στη Γάστρα

Μια κλασική συνταγή για πανσέτα που γίνεται ζουμερή και νόστιμη στην γάστρα, ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.

ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Μια κλασική συνταγή για πανσέτα που γίνεται ζουμερή και νόστιμη στην γάστρα, ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πανσέτα 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι 
  • Αλάτι χοντρό 
  • Πιπέρι 
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο 
  • 2 ποτήρια νερό 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα κλαδάκια δεντρολίβανου. 
  2. Αλείφουμε καλά την πανσέτα με το μείγμα αυτό, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. 
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  4. Τοποθετούμε την πανσέτα στη γάστρα και προσθέτουμε τα 2 ποτήρια νερό. 
  5. Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο με το καπάκι ανοιχτό. 
  6. Ψήνουμε για 30 λεπτά με ανοιχτό καπάκι, ώστε να πάρει χρώμα η πανσέτα. 
  7. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας. 
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200°C για μιάμιση ώρα, ώστε να γίνει ζουμερή και μαλακή. 
  9. Βγάζουμε την πανσέτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψουμε σε φέτες. 
  10. Σερβίρουμε ζεστή, συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου και σαλάτα. 

Καλή όρεξη!

Μια κλασική συνταγή για πανσέτα που γίνεται ζουμερή και νόστιμη στην γάστρα, ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.

ΠΗΓΗ: Maria Terzidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget