ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Μια κλασική συνταγή για πανσέτα που γίνεται ζουμερή και νόστιμη στην γάστρα, ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πανσέτα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα κλαδάκια δεντρολίβανου.
- Αλείφουμε καλά την πανσέτα με το μείγμα αυτό, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετούμε την πανσέτα στη γάστρα και προσθέτουμε τα 2 ποτήρια νερό.
- Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο με το καπάκι ανοιχτό.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά με ανοιχτό καπάκι, ώστε να πάρει χρώμα η πανσέτα.
- Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200°C για μιάμιση ώρα, ώστε να γίνει ζουμερή και μαλακή.
- Βγάζουμε την πανσέτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψουμε σε φέτες.
- Σερβίρουμε ζεστή, συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου και σαλάτα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!