Πάστα Φλώρα

Αυτή η συνταγή για Πάστα Φλώρα είναι εύκολη στην προετοιμασία και δίνει ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Αυτή η συνταγή για Πάστα Φλώρα είναι εύκολη στην προετοιμασία και δίνει ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.


Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο (παγωμένο)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
  • 400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Για το άλειμμα:
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο με λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Στον πολυκόφτη του μίξερ (με τα μαχαίρια), προσθέτουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και τον κρόκο. 
  2. Χτυπάμε καλά μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια ενιαία μπάλα γύρω από τα μαχαίρια.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το κάθε ένα με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε σε φύλλο το ένα κομμάτι της ζύμης για τη βάση.
  5. Στρώνουμε το φύλλο σε χαμηλή αποσπώμενη ταρτιέρα 28 εκ., κόβουμε τα περισσεύματα και τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.
  6. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.
  7. Αλευρώνουμε ξανά την επιφάνεια και ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  8. Αν έχουμε ειδικό εργαλείο για καφασωτό σχέδιο, το χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε το καπάκι της πίτας, τοποθετώντας το φύλλο πάνω σε αυτό και περνώντας μία - δύο φορές με τον πλάστη. Αν όχι, πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνια. 
  9. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα στη βάση της ζύμης και σκεπάζουμε με το καφασωτό σχέδιο ή τοποθετούμε πάνω σε αυτή τα κορδόνια σε μορφή πλέγματος.
  10. Αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι αυγού όλη την επιφάνεια της πίτας.
  11. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 150-160°C στον αέρα.
  12. Ψήνουμε την Πάστα Φλώρα για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  13. Αφήνουμε την Πάστα Φλώρα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε με το ρόφημα της επιλογής μας.

Αυτή η συνταγή για Πάστα Φλώρα είναι εύκολη στην προετοιμασία και δίνει ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.Αυτή η συνταγή για Πάστα Φλώρα είναι εύκολη στην προετοιμασία και δίνει ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget