ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Η γέμιση με παστουρμά, κασέρι, φέτα και ντομάτα κάνει αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια απλά ακαταμάχητα!
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε για πιο τραγανό αποτέλεσμα ή να τα ψήσουμε στον φούρνο για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
Είναι ιδανικά ως μεζεδάκι για το κρασί ή το ούζο.
Για τηγάνισμα:
Για ψήσιμο:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!Υλικά
- 5 φύλλα κρούστας, κομμένα κάθετα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (χωρίς τα υγρά της)
- 100 γρ. παστουρμάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια (χωρίς το τσιμένι)
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι, τη φέτα, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον παστουρμά. Φροντίζουμε η γέμιση να είναι καλά αναμεμειγμένη και ομοιογενής.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
- Τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην κάτω γωνία του φύλλου και διπλώνουμε σε τριγωνάκι, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τη γέμιση μέσα.
- Αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι την άκρη του φύλλου, ώστε να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια λίγα-λίγα, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αραδιάζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου