Παστουρμαδοπιτάκια

Τραγανά παστουρμαδοπιτάκια με κασέρι και φέτα

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ


Η γέμιση με παστουρμά, κασέρι, φέτα και ντομάτα κάνει αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια απλά ακαταμάχητα! 
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε για πιο τραγανό αποτέλεσμα ή να τα ψήσουμε στον φούρνο για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
Είναι ιδανικά ως μεζεδάκι για το κρασί ή το ούζο.


Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας, κομμένα κάθετα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα 
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο 
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη 
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (χωρίς τα υγρά της) 
  • 100 γρ. παστουρμάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια (χωρίς το τσιμένι) 
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι, τη φέτα, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον παστουρμά. Φροντίζουμε η γέμιση να είναι καλά αναμεμειγμένη και ομοιογενής. 
  2. Απλώνουμε ένα κομμάτι φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας. 
  3. Τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην κάτω γωνία του φύλλου και διπλώνουμε σε τριγωνάκι, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τη γέμιση μέσα. 
  4. Αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι την άκρη του φύλλου, ώστε να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο. 
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. 

Για τηγάνισμα:
  1. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. 
  2. Τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια λίγα-λίγα, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά. 
  3. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. 

Για ψήσιμο: 
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Αραδιάζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. 

Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget