ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη νοστιμιά του κιμά με τη λιωμένη μοτσαρέλα και τις τραγανές πατάτες, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μαγειρευτεί.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 15-20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Σε ένα ταψί, στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο.
- Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η μοτσαρέλα και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 20 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!