ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
- 10 μεγάλες πατάτες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για το ζύμωμα)
- Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες από την προηγούμενη ημέρα. Μόλις κρυώσουν, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε τις πατάτες από το ψυγείο και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε σταδιακά λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πλάθεται, αλλά να παραμένει μαλακό.
- Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες σε μικρά κεφτεδάκια.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε ελαφρά τους πατατοκεφτέδες.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς, είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτο.
Δημιουργός συνταγής: Katerina Kostanasiou-Tatsi
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!