ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΖΥΜΗ!
Αυτή η συνταγή σας προσφέρει την τέλεια αφράτη και νόστιμη ζύμη για Πεϊνιρλί!
Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, είτε το φτιάξετε με τυρί, αλλαντικά, ή ακόμα και με λαχανικά.
Ένα απόλυτα χορταστικό και απολαυστικό σνακ για όλη την οικογένεια!
ΠΗΓΗ: Γιάννα Ζωγραφίδου, συνταγή Μελαχροινή Δρίλη
Υλικά
- 120 ml χλιαρό νερό
- 120 ml χλιαρό γάλα
- 120 ml σπορέλαιο
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι (7 γρ.) ξερή μαγιά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει ελαφρά και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, το ασπράδι αυγού και το αλάτι στο μπολ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας ταυτόχρονα, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του, οπότε προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να φτάσουμε στη σωστή υφή.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αφού η ζύμη φουσκώσει, την πλάθουμε σε ατομικά πεινιρλί, ανοίγοντας τη σε οβάλ σχήματα και δημιουργώντας ένα μικρό χείλος γύρω από τις άκρες για να κρατήσει τη γέμιση.
- Αφήνουμε τα πεινιρλί να ξεκουραστούν για περίπου 15 λεπτά πριν τα ψήσουμε, για να φουσκώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά οι άκρες.
ΠΗΓΗ: Γιάννα Ζωγραφίδου, συνταγή Μελαχροινή Δρίλη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!