ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Μια εύκολη, νόστιμη και απολαυστική πίτα με σφολιάτα και πλούσια κρεμώδη γέμιση!
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κούπα καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα γκούντα, τριμμένο
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 1/2 κούπα φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο (για τη γέμιση)
- Μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
Για την επικάλυψη:
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε την καπνιστή γαλοπούλα, τα τριμμένα τυριά (γκούντα, κεφαλογραβιέρα), τη θρυμματισμένη φέτα και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.
- Σπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης, μαζί με λίγο μαύρο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη σφολιάτα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χτυπημένο αυγό.
- Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την επιφάνεια της πίτας ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Μαρία Κατσώνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!