Πίτα Σφολιάτας με Καπνιστή Γαλοπούλα και Τυριά

Μια εύκολη, νόστιμη και απολαυστική πίτα με σφολιάτα και πλούσια κρεμώδη γέμιση!

ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


Μια εύκολη, νόστιμη και απολαυστική πίτα με σφολιάτα και πλούσια κρεμώδη γέμιση!


Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κούπα καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα γκούντα, τριμμένο
  • 1 κούπα κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 κούπα φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για τη γέμιση)
  • Μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Για την επικάλυψη:
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό, χτυπημένο


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε την καπνιστή γαλοπούλα, τα τριμμένα τυριά (γκούντα, κεφαλογραβιέρα), τη θρυμματισμένη φέτα και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.
  3. Σπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης, μαζί με λίγο μαύρο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη σφολιάτα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  7. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χτυπημένο αυγό.
  8. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την επιφάνεια της πίτας ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  10. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μια εύκολη, νόστιμη και απολαυστική πίτα με σφολιάτα και πλούσια κρεμώδη γέμιση!Μια εύκολη, νόστιμη και απολαυστική πίτα με σφολιάτα και πλούσια κρεμώδη γέμιση!

ΠΗΓΗ: Μαρία Κατσώνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget