ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
Αυτή η συνταγή είναι της μαμάς μου και την αγαπώ πολύ.
Είναι εύκολη, νόστιμη και ιδανική για κάθε γλυκιά περίσταση.
Για το Σιρόπι:
Για το Σπιτικό Παγωτό:
Απολαμβάνουμε την πορτοκαλόπιτα μαζί με το σπιτικό παγωτό και απογειώνουμε τις γεύσεις!
Υλικά:
Για την Πορτοκαλόπιτα:- 5 αβγά
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 2 φλυτζάνες φαρίνα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί (32×22 εκ.)
Για το Σιρόπι:
- 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
- 4 φλυτζάνες νερό
- 1 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Για το Σπιτικό Παγωτό:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Για την Πορτοκαλόπιτα:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα, και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (32×22 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
- Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα, την τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι, περιμένοντας να το απορροφήσει κάθε φορά.
- Σκεπάζουμε με έναν δίσκο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να τραβήξει το σιρόπι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Απολαμβάνουμε την πορτοκαλόπιτα μαζί με το σπιτικό παγωτό και απογειώνουμε τις γεύσεις!
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου