Πρασοκεφτέδες

Τραγανοί Πρασοκεφτέδες με Φέτα

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Εύκολοι και νόστιμοι Πρασοκεφτέδες για να απολαύσετε τα πράσα με έναν διαφορετικό και γευστικό τρόπο!!


Υλικά

  • Λίγο ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1/2 φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα, σπασμένη με το χέρι
  • Φαρίνα (όσο χρειαστεί για να δέσει το μείγμα)
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα, ανακατεύοντας καλά. 
  4. Αφού τα λαχανικά μαλακώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και τη σπασμένη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά φαρίνα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τη σύσταση ενός χυλού που να στέκεται.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. 
  8. Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητες από το μείγμα και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι, σχηματίζοντας μικρούς κεφτέδες.
  9. Τηγανίζουμε τους πρασοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
  10. Τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
  11. Τους σερβίρουμε ζεστούς, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή τζατζίκι, αν θέλουμε.


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget