ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εύκολοι και νόστιμοι Πρασοκεφτέδες για να απολαύσετε τα πράσα με έναν διαφορετικό και γευστικό τρόπο!!
Υλικά
- Λίγο ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- 1/2 φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. φέτα, σπασμένη με το χέρι
- Φαρίνα (όσο χρειαστεί για να δέσει το μείγμα)
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα, ανακατεύοντας καλά.
- Αφού τα λαχανικά μαλακώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και τη σπασμένη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά φαρίνα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τη σύσταση ενός χυλού που να στέκεται.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητες από το μείγμα και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι, σχηματίζοντας μικρούς κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε τους πρασοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
- Τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
- Τους σερβίρουμε ζεστούς, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή τζατζίκι, αν θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!