Ψωμάκια με Κρέμα Βανίλιας

Αφράτα Ψωμάκια με Κρέμα Βανίλιας και Μαρμελάδα Βερίκοκο

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Αυτά τα αφράτα ψωμάκια με κρέμα βανίλιας είναι η τέλεια απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας. Η πλούσια κρέμα βανίλιας σε συνδυασμό με την απαλή υφή της ζύμης δημιουργεί ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα. Η μαρμελάδα βερίκοκο στην κορυφή προσθέτει μια γλυκιά, φρουτώδη νότα που τα κάνει ακαταμάχητα.


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (7 γρ.) μαγιά σε σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 125 ml χλιαρό γάλα
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:
  • 60 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλιας
  • 750 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:
  • Μαρμελάδα βερίκοκο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το χλιαρό γάλα. 
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα, και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Για την κρέμα, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε 50 ml από το γάλα. 
  6. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. 
  8. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Αφού η ζύμη φουσκώσει, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40x60 εκ. 
  10. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας πάνω από τη ζύμη.
  11. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό από την κοντή πλευρά, σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό. 
  12. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2,5 εκ.
  13. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους. 
  14. Αφήνουμε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν ελαφρώς.
  15. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200°C και ψήνουμε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.
  16. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα βερίκοκο. Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο, τα αλείφουμε αμέσως με τη ζεστή μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, για να αποκτήσουν γυαλιστερή εμφάνιση και επιπλέον γεύση.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget