Red Velvet Cake

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE


Υλικά 

Στερεά υλικά
  • 320γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1κ.γ. σόδα
  • 400γρ. ζάχαρη 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 βανίλια 

Υγρά υλικά
  • 3 αυγά 
  • 300γρ. λάδι ελαφρύ 
  • 240γρ. γιαούρτι 
  • 1κ.σ. ξύδι λευκό 
  • 3 κ.σ. υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά κρέμας
  • 150γρ. βούτυρο σε θερμ.δωμ.
  • 400γρ . τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
  • 300γρ. άχνη 
  • 1 βανίλια
 

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. 
  3. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 26 εκ.και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση τους.
  4. Με το κόσκινο κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 
  5. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
  6. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. 
  7. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, λάδι, γιαούρτι, ξύδι, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  8. Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με συρμα να ομογενοποιηθούν.
  9. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.
  10. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαίρι στο κέντρο. 
  11. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. 
  12. Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στα ταψιά. 
  13. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
  14. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Για την επικάλυψη
  1. Με το κόσκινο κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
  2. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα.
  5. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη ζάχαρη.

Συναρμολόγηση
  1. Κοβουμε τα παντεσπάνια σε δύο πάτους και περιμετρικά 1 εκατοστό για να τρίψουμε για την διακόσμηση.
  2. Στήνουμε το κέικ στρώνοντας εναλλάξ παντεσπάνι και κρέμα, διακοσμούμε με το τριμμένο παντεσπάνι και το συντηρούμε στο ψυγείο. 
  3. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και μετά απολαμβάνουμε!

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget