RED VELVET CAKE
Υλικά
Στερεά υλικά- 320γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1κ.γ. σόδα
- 400γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Υγρά υλικά
- 3 αυγά
- 300γρ. λάδι ελαφρύ
- 240γρ. γιαούρτι
- 1κ.σ. ξύδι λευκό
- 3 κ.σ. υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά κρέμας
- 150γρ. βούτυρο σε θερμ.δωμ.
- 400γρ . τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
- 300γρ. άχνη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 26 εκ.και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση τους.
- Με το κόσκινο κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, λάδι, γιαούρτι, ξύδι, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με συρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαίρι στο κέντρο.
- Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στα ταψιά.
- Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Με το κόσκινο κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη ζάχαρη.
- Κόβουμε τα παντεσπάνια σε δύο πάτους και περιμετρικά 1 εκατοστό για να τρίψουμε για την διακόσμηση.
- Στήνουμε το κέικ στρώνοντας εναλλάξ παντεσπάνι και κρέμα, διακοσμούμε με το τριμμένο παντεσπάνι και το συντηρούμε στο ψυγείο.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και μετά απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou