Ρεβανί με ινδοκάρυδο

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Υλικά:

  • 1 ½ κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 1/’2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 κούπας βιτάμ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2/3 κούπας γάλα φρέσκο
  • 5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή καρύδας
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση:

  1. Σε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια τα στερεά υλικά. 
  4. Στο τέλος το εσάνς.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 45 με 50 περίπου λεπτά. 
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
  8. Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το καυτό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
  9. Αφήνουμε να το τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχουμε σκεπάσει καλά με μεμβράνη!!!


ΠΗΓΗ: Sunday Lous

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget