
ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά:
- 1 ½ κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 1/’2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2/3 κούπας βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2/3 κούπας γάλα φρέσκο
- 5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή καρύδας
- 1 κούπα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια τα στερεά υλικά.
- Στο τέλος το εσάνς.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 45 με 50 περίπου λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
- Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το καυτό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
- Αφήνουμε να το τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχουμε σκεπάσει καλά με μεμβράνη!!!
