Ρεβανί με Ινδοκάρυδο

Ζουμερό και αρωματικό Ρεβανί ή Ραβανί με Ινδοκάρυδο

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Παλιά αγαπημένη συνταγή, που με τις συγκεκριμένες αναλογίες, δεν σε λιγώνει, το σιρόπι απορροφάται όπως πρέπει και είναι απίστευτα αφράτο και αρωματικό.


Υλικά (για μεσαίο ορθογώνιο ταψάκι)

Για το ρεβανί:
  • 1,5 ποτήρι του νερού ινδοκάρυδο
  • 1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι Φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. μαργαρίνη (μισή πλάκα), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • Μισό ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • Στη μύτη του κουταλιού του γλυκού αλάτι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια και 1/3 του ποτηριού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμός από μισό λεμόνι


Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για ακριβώς 3 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε. 
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για το ρεβανί:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δυνατή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
  5. Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και τα προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. 
  10. Χτυπάμε ελαφρά το ταψάκι στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το ρεβανί και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
  12. Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο, το χαράζουμε ελαφρώς σε ρόμβους και το σιροπιάζουμε με μία κουτάλα με το κρύο σιρόπι.
  13. Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.

Αυτό το ρεβανί είναι έτοιμο να σας εντυπωσιάσει με την αφράτη υφή και την εξωτική γεύση του! 
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Πόπη Μητραλέλη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget