Ροδακινόπιτα Βουτυράτη και πανεύκολη

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ


Υλικά (για πυρέξ Νο27)

Για τη Βάση
  • 4 μεγάλα σκληρά ροδάκινα 

Για το Κέικ
  • 150 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλέτα
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για την Καραμέλα
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο ό,τι έχετε (εγώ έβαλα αγελάδος Δωδώνη)
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη ή 120 γρ. λευκή ζάχαρη
  • μια τσιμπιά κανέλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, εστία πάνω - κάτω για 30 λεπτά.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ

Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget