Ρολάκια Μελιτζάνας με Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό είναι πραγματικά απολαυστικά, με πλούσια γεύση και αρώματα.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό είναι πραγματικά απολαυστικά, με πλούσια γεύση και αρώματα. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε βήμα-βήμα:


Υλικά

  • 3-4 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (ή για άλειμμα αν τις ψήσουμε στο φούρνο)
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το κοκκινιστό μοσχαράκι:
  • 500 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μικρά προς μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Μπαχαρικά: 1 ξυλάκι κανέλα, 2-3 μπαχάρια, 1 φύλλο δάφνης, 1 γαρίφαλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί (όπως γραβιέρα ή παρμεζάνα) για το τελείωμα


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες λωρίδες, πάχους περίπου 0,5 εκατοστών.
  2. Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βγάλουν την πικράδα τους. 
  3. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  4. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις λωρίδες μελιτζάνας μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. 
  5. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο και να τις ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το μοσχάρι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  10. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, και τα μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, δάφνη, γαρίφαλο).
  11. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1-1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  12. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.
  13. Αφήνουμε το μοσχαράκι να κρυώσει ελαφρώς.
  14. Παίρνουμε μια λωρίδα μελιτζάνας και βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι μοσχαράκι και λίγο από τη σάλτσα. Τυλίγουμε τη μελιτζάνα γύρω από το κρέας, σχηματίζοντας ένα ρολάκι.
  15. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε πρώτα ρίξει λίγη από τη σάλτσα του μοσχαριού.
  16. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  17. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα τα ρολάκια.


Είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την εμφάνισή του!


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget