ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
Αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό είναι πραγματικά απολαυστικά, με πλούσια γεύση και αρώματα. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε βήμα-βήμα:
Υλικά
- 3-4 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (ή για άλειμμα αν τις ψήσουμε στο φούρνο)
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μικρά προς μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Μπαχαρικά: 1 ξυλάκι κανέλα, 2-3 μπαχάρια, 1 φύλλο δάφνης, 1 γαρίφαλο
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο τυρί (όπως γραβιέρα ή παρμεζάνα) για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες λωρίδες, πάχους περίπου 0,5 εκατοστών.
- Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βγάλουν την πικράδα τους.
- Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις λωρίδες μελιτζάνας μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο και να τις ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το μοσχάρι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, και τα μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, δάφνη, γαρίφαλο).
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1-1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.
- Αφήνουμε το μοσχαράκι να κρυώσει ελαφρώς.
- Παίρνουμε μια λωρίδα μελιτζάνας και βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι μοσχαράκι και λίγο από τη σάλτσα. Τυλίγουμε τη μελιτζάνα γύρω από το κρέας, σχηματίζοντας ένα ρολάκι.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε πρώτα ρίξει λίγη από τη σάλτσα του μοσχαριού.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα τα ρολάκια.
Είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την εμφάνισή του!
Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!