ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
Αυτά τα ρολάκια θα ενθουσιάσουν με την πλούσια γεύση τους και το υπέροχο άρωμα της κανέλας και του ταχινιού.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 50 γρ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 125 ml χλιαρό γάλα
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
- 3 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Κανέλα, κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το χλιαρό γάλα.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το ταχίνι, τον παπαρουνόσπορο, τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Αφού η ζύμη φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
- Κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε τέσσερα μικρότερα μπαλάκια.
- Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε μέγεθος μικρού πιάτου.
- Αλείφουμε το καθένα με το μείγμα της γέμισης και τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Ανοίγουμε τα ενωμένα φύλλα σε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο φύλλο και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε τα ρολάκια για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρουμε.
- Απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το τσάι μας!
ΠΗΓΗ: Γιάννα Ζωγραφίδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!