ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 2 αυγά (για τον κιμά)
- 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Πιπέρι, αλάτι, ρίγανη (κατά βούληση)
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή τριμμένη) (προαιρετικά)
- 5 αυγά βρασμένα (για τη γέμιση)
- 2 κιλά πατάτες (κομμένες σε κομμάτια)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε καλά τον κιμά με τα τριμμένα κρεμμύδια, τα 2 αυγά, τη φρυγανιά, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το λάδι, και το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσουμε) για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε μακρόστενο σχήμα.
- Τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κατά μήκος της μιας άκρης του κιμά.
- Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα, τυλίγουμε προσεκτικά τον κιμά γύρω από τα αυγά, σχηματίζοντας ένα ρολό. Βεβαιωνόμαστε ότι οι άκρες είναι καλά κλειστές για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το ρολό στο ταψί με τις πατάτες, ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι το ρολό να ροδίσει και οι πατάτες να είναι τραγανές και μαλακές.
- Μόλις το ρολό και οι πατάτες είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!